Algemene voorwaarden controleren

Laat uw algemene voorwaarden regelmatig onder de loep nemen

Regelmatig krijg ik voorwaarden onder mijn ogen waarin verwezen wordt naar een oude wet of waarin geen specifieke zaken omtrent de dienst/product van het bedrijf staan opgenomen. Ondernemers denken vaak dat ze na het (laten) opstellen van hun voorwaarden er geen omkijken meer naar hebben. De verbazing is dan ook groot als ze een geschil hebben met een klant, die niet in de voorwaarden geregeld is.

Je doet er verstandig aan om ze minimaal 1x per jaar te laten controleren. Het recht en je bedrijf zijn dynamisch. Grote kans dat ze niet meer up to date en waterdicht zijn.

Heb je zelf de eigen Algemene Voorwaarden opgesteld of geknipt & geplakt van een concurrent? Laat ze dan, voordat je ze gaat gebruiken, onder de loep nemen door een jurist. Zo weet je zeker dat ze juist en volledig zijn en ze je behoeden voor juridisch gedonder.

Controleren algemene voorwaarden op tientallen punten

Bij het controleren van algemene voorwaarden kijken wij altijd naar:

De kosten voor het controleren zijn € 109,- (excl.btw). Laat je ze door ons aanpassen dan is het controleren gratis

Wat levert het controleren van algemene voorwaarden je op?

Zij lieten hun voorwaarden al door ons aanpassen:

“Naar aanleiding van een discussie die Syreetha op LinkedIn had gezet over het ‘knippen en plakken’ van algemene voorwaarden heb ik contact met haar opgenomen en haar gevraagd om mijn algemene voorwaarden te screenen. Syreetha heeft deze screening binnen enkele dagen voor mij uitgevoerd en kwam met heldere conclusies en aanbevelingen. Op basis van de aanbevelingen heb ik vervolgens Syreetha gevraagd om mijn algemene voorwaarden aan te passen wat ze snel en naar mijn volle tevredenheid heeft gedaan.

Ik kan de dienstverlening van Syreetha van harte aanbevelen. Ze levert in korte tijd goede en inhoudelijk correcte producten en ze is heel prettig in de omgang. Syreetha, nogmaals dank voor je inspanningen.”

Kortiaan Paap van Paapillon

Wij hebben Gielen Juridisch Advies opdracht gegeven om de Algemene Voorwaarden van Tekstbureau Trigger Tekst eens onder de loep te nemen. 

Ruim binnen gestelde deadline zijn onze Algemene Voorwaarden herzien, aangevuld en door Syreetha voorzien van een praktische handleiding. 

Als ondernemer moet je niet alles zelf willen en kunnen doen. 

Het is fijn om dan op een betrouwbare partner als Gielen Juridisch Advies te kunnen rekenen.”

Gabriëlle de Sain van Trigger Tekst

Wij hebben Syreetha onze algemene voorwaarden laten checken. Ideaal, aangezien zij de juiste expertise heeft. 

We hadden toch nog best het een en ander over het hoofd gezien en dankzij Syreetha zijn onze algemene voorwaarden nu perfect. 

Bedankt Syreetha!

Jojanneke Kronenburg van JoDesign 

Schuiven naar boven