Page content

Webwinkelrecht

Webwinkelrecht

Webwinkels hebben te maken met heel veel regels en wetten. Een webwinkel moet namelijk voldoen aan heel wat juridische eisen. Het zgn. webwinkelrecht omvat deze regels. Voorbeelden van wetten die onder het webwinkelrecht vallen zijn: EU richtlijnen, Wet koop op afstand, Burgerlijk Wetboek, Telecommunicatiewet, Cookieswet, Wet bescherming persoonsgegevens, Wet elektronisch handel etc.

Omdat webwinkels die niet voldoen aan de juridische eisen een boete riskeren is het belangrijk dat een webwinkel voldoet aan de gestelde eisen.

Webwinkelrecht en Gielen Juridisch Advies

Gielen Juridisch Advies heeft zich (onder andere) volledig gespecialiseerd in de regels die gelden voor webwinkels. Door onze nauwe samenwerking met Stichting WebwinkelKeur hebben wij ruime ervaring in het screenen van webwinkels, het opstellen, aanpassen of controleren van Algemene Voorwaarden voor webwinkels en het opstellen, aanpassen of controleren van een Privacy – en Cookiesbeleid die voor webwinkels altijd verplicht zijn omdat een webwinkel altijd persoonsgegevens verzamelt.

Ook heb ik voor webwinkels een e-book geschreven: Wetboek voor Webwinkels. In dit e-book staan de belangrijkste regels en eisen waaraan een webwinkel moet voldoen. Het e-book is gratis te downloaden.

Bij een juridische Webwinkel Scan kijken wij of zowel de webwinkel als de Algemene Voorwaarden voldoen aan het webwinkelrecht.

 

Laat een bericht achter!

Comment Section

0 reacties op “Webwinkelrecht

Plaats een reactie


*